Bitcoin

AML Bitcoin-grunnlegger hevder DC-lobbyist Jack Abramoff, den amerikanske regjeringen ‘utpresser’ ham

Grunnleggeren av AML Bitcoin-prosjektet hevder den amerikanske regjeringen “utpresser” ham etter at han ble tiltalt for anklager om hvitvasking av penger og ledninger.

Department of Justice (DOJ) og Securities and Exchange Commission (SEC) la torsdag søksmål mot Rowland Marcus Andrade, og hevdet at han villedet investorene mens han samlet inn penger til et initialt tilbud om mynt i 2017 og 2018 (ICO) for AML Bitcoin, et kryptokode som skulle være utformet for å være i samsvar med forskrifter om anti-hvitvasking (AML) og kunnskap om din kunde (KYC).

Ved siden av Andrade ble også den beryktede DC-lobbyisten Jack Abramoff tiltalt, selv om han allerede har tiltalt skyld og står overfor potensiell fengselstid, ifølge Bloomberg

I et videointervju torsdag kveld fortalte Andrade til CoinDesk anklagene var falske, og at han er et “offer for regjeringskorrupsjon.”

“Abramoff jobbet med regjeringen og prøvde å få meg til å selge selskapet mitt for $ 100 millioner,” skrev Andrade i en direkte melding fra @ AMLBitcoin Twitter-håndtaket. “Da krevde de at jeg skulle betale Abramoff 40 millioner dollar slik at han kunne spre formuen,” skrev han. “Hvis jeg ikke hadde noen teknologi som er fullført akkurat nå og handler, hvorfor prøvde de da å tvinge meg til å selge den? Dette er bare et forsøk fra regjeringen på å ødelegge selskapet mitt siden jeg nektet å spille ball. ”

Prosjektet ble startet tidligere i år, sa han og pekte på LBank Exchange , som ser ut til å handle om eiendelen . Andrade hevdet videre at den amerikanske regjeringen prøver å lage sin egen cryptocurrency basert på AML Bitcoin Future prosjektet, og pekte på hans juridiske innleveringer for bevis.

“Den amerikanske regjeringen prøver nå å opprette [sic] egen kompatibel digital valuta basert på min teknologi, og de ser tydelig på meg som en trussel,” sa han. (Selv om det nå er en privat innsats for å skape en amerikansk sentralbank digital valuta, dvs. en digital dollar, har regjeringen selv ennå ikke offentlig tatt til orde for en tokenisert versjon av greenbacken.)

$ 5,6 millioner opp

SEC hevdet Andrade samlet inn 5,6 millioner dollar fra 2400 investorer, og falt godt under de 100 millioner dollar han opprinnelig prøvde å skaffe.

Cirka 1 million dollar av dette kom fra en enkelt investor, identifisert av DOJ som “Victim One.” I en innlevering av retten relatert til en egen, men pågående sak, hevder Andrade den amerikanske regjeringen produserte offeret.

“Det var regjeringen som tok kontakt med ‘Victim One’ og foreslo for ham at han var blitt bedratt,” heter det i innleveringen.

CoinDesk snakket med Victim One torsdag. Pengesjefen bekreftet at han ble informert om påstandene fra Federal Bureau of Investigation, men sa at han “var et offer for svindel.”

En venn introduserte ham for prosjektet og arbeidsgiveren hans var ikke involvert, fortalte Victim One til CoinDesk og ba om anonymitet på grunn av bekymring for profesjonell tilbakeslag. Han bekreftet også at han ikke var klar over bedrageribeskyldningene mot AML Bitcoin til FBI ringte ham.

Offer en antydet at han kan forfølge sivile anklager mot Andrade på et fremtidig tidspunkt.

‘Korruptionsoffer’

For hans del var Andrade trassig.

“SEC og DOJ har allerede bevis som beviser min uskyld. Derfor hadde jeg ikke annet valg enn å offentliggjøre dokumentene i forskjellige innleveringer, ”skrev Andrade i en av mange DM-er, og refererte til en egen pågående sak . “Dette forverret DOJ fordi jeg dro den saken fra hverandre. Jeg er offer for korrupsjon fra regjeringen, og vi vil bekjempe dette. ”

Han fortalte CoinDesk at han hadde nådd ut til SECs FinHub-divisjon , regulatorens fintech-divisjon som fungerer som et kontaktpunkt for startups, for å bekrefte at hans symbol ikke var en sikkerhet. Han sa at regulatoren ikke svarte.

“Jeg brydde meg ikke [om] de sa at vi var en sikkerhet fordi jeg var villig til å gjøre noen endringer SEC krever,” sa han. “I stedet for å hjelpe, tok de dokumentene mine og kom etter meg.”

Les mer: FBI brukte Bitcoin Trail for å fange russisk rapper anklaget for hvitvasking

Ifølge DOJ-innleveringen fra mars hadde amerikanske tjenestemenn tidligere søkt om beslagleggelse av ”en pakke med fast eiendom” som i det minste delvis var eid av Andrade og kona.

Andrade hevder også at han var “offer for korrupsjon” i et svar på den klagen , og la ut en forseggjort, konspiratorisk tolkning av hendelser som involverte Abramoff, tidligere USAs representant Dana Rohrabacher (R-Calif.) Og Jared Kushner (USAs president Donald Trumps svigersønn).

Innleveringen påståtte føderale etterforskere forsøker å tvinge Andrade til å målrette “større politiske baserte mål”, inkludert Abramoff og Rohrabacher, i et forsøk på en eller annen måte å påvirke presidentvalget i 2020.

Standard