Bitcoin

MicroStrategy doet een grote investering van $250 miljoen in Bitcoin

Business intelligence bedrijf MicroStrategy heeft meer dan 20.000 Bitcoin overgenomen als onderdeel van een bredere investeringsstrategie.

In het kort

  • Het bedrijf MicroStrategy heeft Bitcoin omarmd.
  • MicroStrategy stelde dat Bitcoin een belangrijke rol zal gaan spelen in een steeds meer virtuele economie.
  • Als onderdeel van de investeringsstrategie heeft het bedrijf meer dan 20.000 Bitcoin gekocht.

Correctie: Een eerste versie van dit artikel zei dat de investering $250.000 was. We betreuren de fout.

Bedrijfsanalysebedrijf MicroStrategy heeft een investering van $250 miljoen gedaan in Bitcoin, terwijl het de cryptocurrency onderschrijft als een superieure activaklasse. Het bedrijf heeft 21.454 Bitcoin ingebracht als onderdeel van een kapitaaltoewijzingsstrategie.

Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin, als ‘s werelds meest algemeen geaccepteerde cryptocurrency, een betrouwbare opslagplaats van waarde is en een aantrekkelijk beleggingsobject met meer waardevermeerdering op lange termijn dan het aanhouden van contant geld,” zegt Michael Saylor, CEO van MicroStrategy.

MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem beleggingsobject dat superieur kan zijn aan cash en heeft daarom van Bitcoin het belangrijkste onderdeel van de treasuryreservestrategie gemaakt“, voegde hij eraan toe.

In 2012 schreef Saylor over “The Mobile Wave“, dat inging op de impact van mobile computing op het bedrijfsleven en de politiek, waarbij hij zich richtte op de impact van bedrijven als Apple, Facebook en Twitter. MicroStrategy verwacht nu dat de wereld een “Virtual Wave” ingaat, een “snelle dematerialisatie van producten, diensten en processen, mogelijk gemaakt door geavanceerde technologie en gekatalyseerd door de COVID-crisis“.

Het bedrijf zei dat Bitcoin Investor klaar is om de volgende periode van de wereldhandel te definiëren. Saylor verwoordde waarom Bitcoin zo aantrekkelijk is voor MicroStrategy en noemde de wereldwijde acceptatie, merkherkenning, vitaliteit van het ecosysteem, netwerkdominantie, architectonische veerkracht, technisch nut en gemeenschapsethos als “overtuigend bewijs van de superioriteit van het bedrijf als activaklasse”.

Op het nieuws twitterde crypto-analist Joseph Young: “In 2020 hebben we gezien dat VISA, Mastercard, JPMorgan en MicroStrategy zich openstellen voor crypto.

Wie is de volgende?

Standard